Zrakové postižení: Témata, která čtenáře blogu zajímala nejvíce za rok 2023

Tento příspěvek je bilancováním za rok 2023. Ohlédnutí se za uplynulým rokem může býti dobrou zpětnou vazbou stran toho, co se v daném roce zadařilo, nač ráda vzpomínám, ale také i za to, zač jsem velmi vděčná. Též přináším několik nejčtenějších textů, které na mém blogu zaujaly návštěvníky nejvíce. 


Linda při předávání ceny Křesadlo. Stojí na pódiu společně s dvěma dalšími výherci - vedle Lindy žena, pak muž. Linda a muž drží v ruce diplom, žena květinu.



Ocenění

V roce 2023 jsem převzala hned dvě ocenění, kterých si nesmírně vážím, jelikož jsou obě pro mě další motivací pracovat na mých textech na blogu, ale i dalších aktivitách s ním spojených. První krásné ocenění bylo ve formě Křesadla za dobrovolnickou činnost v rámci Plzeňského kraje:

https://plzen.rozhlas.cz/kresadla-2023-byla-predana-dobrovolnikum-plzenskeho-kraje-9110830


V prosinci jsem pak převzala cenu ve 30. ročníku Ceny VVOZP za publicistické práce zaměřené na téma zdravotního postižení a fotografické soutěže, kde jsem se umístila na 1. místě:

https://vlada.gov.cz/cz/ppov/vvozp/aktuality/vyhlaseni-vysledku-30--rocniku-ceny-vvozp-za-publicisticke-prace-zamerene-na-tema-zdravotniho-postizeni-a-fotograficke-souteze-210904/#

 

Hostem v rozhlase

Měla jsem možnost představit sebe, moji práci a můj blog hned ve dvou regionech Českého rozhlasu, a to v Karlových Varech a v Plzni. 

Na vlnách Českého rozhlasu Karlovy Vary jsem v lednu hovořila o významu Braillova bodového písma a odkazu Louise Brailla: 

https://www.mujrozhlas.cz/odpoledni-host/pred-214-lety-se-narodil-louis-braille-jeho-jmeno-si-dodnes-cely-svet-spojuje-s


V listopadu jsem pak byla hostem v pořadu "Co vás zajímá" na ČRo Plzeň: 

https://plzen.rozhlas.cz/tyfloservis-pomaha-uz-vice-nez-30-let-nevidomym-a-slabozrakym-lidem-9126037


Rozhovor a podcast

Byla jsem hostem v podcastu Krajského strediska ÚNSS Bratislava, kde jsme si povídali o životě se zrakovým postižením, o mé práci, o mém studiu a bloggerské činnosti: 

https://bratislava.unss.sk/a-takto-si-tu-zijeme-podcast/


Rozhovor se mnou udělala také redaktorka Veronika Širc, který vyšel v Pražském deníku: 

https://prazsky.denik.cz/z-regionu/linda-albrechtova-na-obou-ocich-jsem-mela-bezcoci-20230221.html


z OKA do OKA TyfloCentra Liberec - zde jsem také poskytla rozsáhlý rozhovor, který je velmi poutavě zpracovaný: 

https://www.tyflocentrum-lb.cz/blog-z-oka-do-oka/130-rozhovor-6-s-pani-lindou


V březnu roku 2023 jsem také byla hostem v online besedě SONS ČR, kdy jsme povídáním strávili v online prostoru příjemný čas, záznam z besedy sice není k dispozici, ale i tak na toto setkání velmi ráda vzpomínám:

https://www.sons.cz/Online-beseda-s-Lindou-Albrechtovou-P4014579.html


Nejčtenější články z blogu (ze všech sepsaných na webu):

1. Životní příběh prakticky nevidomé ženy, vítězný článek za publicistické práce: https://www.blindicka.com/2021/10/zivotni-pribeh-prakticky-nevidome-zeny.html 

2. Jaké připomínky mohou ublížit zrakově postiženému: https://www.blindicka.com/2023/01/jake-pripominky-mohou-ublizit-zrakove.html

3. Braillovo bodové písmo: https://www.blindicka.com/2021/08/braillovo-bodove-pismo.html

4. Dehonestace zrakově postiženého: https://www.blindicka.com/2022/08/dehonestace-zrakove-postizeneho.html

5. Stereotypní pohled na zrakové postižení: https://www.blindicka.com/2021/06/stereotypni-pohled-na-zrakove-postizeni.html 

 

Jsem velmi vděčná za všechny příležitosti, které mi umožnily představit moji práci, můj život a moje texty na blogu, který píši od června roku 2020. Děkuji všem, kteří mě podporují, kteří čtou mé texty, všem příznivcům a fanouškům. Též děkuji za veškéré komentáře a zpětnou vazbu, kterou mi poskytujete, často je pro mě inspirací pro novou tvorbu. Hrdá jsem na ocenění, která jsem získala, jsou pro mě významným milníkem v mé činnosti. 


Komentáře