Natáčení podcastu POTMĚ Naostro!

 Po úspěšné první řadě podcastů POTMĚ, jehož natáčení jsem se také účastnila, přečíst si můžete tady: Natáčení podcastu POTMĚ (blindicka.com), přišla Světluška s druhou řadou těchto velmi úspěšných podcastů – s podtitulem Naostro. 

Linda a Lucie Křížková ve studiu ČRo


Když mě Světluška opět oslovila s tím, zda bych se chtěla účastnit dalšího dílu, byla jsem velmi potěšená a pozvání jsem moc ráda přijala. Hlavně proto, že téma mi bylo šité na míru. Tématem podcastu je oblékání, líčení, zkrášlování, a to vše v kontextu zrakového postižení. I na mém blogu lze najít články na téma líčení žen se zrakovým hendikepem: Jak se líčí ženy se zrakovým postižením? (blindicka.com) či o tom, jak jsem se stala na pár hodin opravdovou modelkou: Přehlídky bez bariér (blindicka.com). Ráda bych vám popsala, jak probíhalo natáčení podcastu v Praze, s kým jsem se seznámila a co zajímavého jsme u toho zažili. 


Natáčení rozhovoru probíhalo v Praze v budově Českého rozhlasu na Vinohradské 12. Zde jsme se sešli s koordinátorkou Eliškou ze Světlušky, ale hlavně také s moderátorkou a průvodkyní podcastem Lucií Křížkovou (Váchovou). Lucku můžete znát z pořadu České televize Sama doma, ale hlavně ze soutěže Miss 2003, kde zvítězila. S Luckou jsme se spojily již před natáčením telefonicky, musím říct, že na mě hned zapůsobila velmi milým a přátelským hlasem a přístupem.  Připravily jsme si společně strukturu rozhovoru, aby nás při samotném natáčení nic nezaskočilo a nepřekvapilo. 


Do Prahy mě doprovodil můj manžel, tak jsme to měli i jako takový romantický výlet, když babička s dědou hlídali naši dceru. S Luckou a Eliškou jsme se sešly na terase Radiocafé pod rozhlasem.  A společně jsme se vydali do útrob samotného Českého rozhlasu. Já osobně jsem v pražském rozhlase nikdy nebyla. Budova byla velmi rozsáhlá, hodně chodeb, místností, zatáček, schodů či dveří… Naše natáčecí studio bylo ve vyšších patrech, kdy nefungoval výtah, který byl navíc páternoster, což dodávalo prostředí na magičnosti. Při bloudění chodbami rozhlasu jsem si říkala, že zorientovat se tu by mohla být zajímavá úniková hra.  Nad různými dveřmi svítila výstražná červená světla, abychom věděli, že se tam zrovna natáčí. Místností a chodeb jsme prošli nepočítaně, než jsme se dostali do prostoru před studio, kde se měl odehrávat náš rozhovor. 


S Luckou jsme si pověděly pár posledních doplňujících otázek a šly jsme na to. Lucka je zkušená moderátorka, která ví, jak rozhovor vést, tak doba, která byla vymezená na natáčení, velmi rychle utekla. Požadovaných 30 minut jsme vyplnily mými zkušenostmi s líčením, oblékáním, výběrem oděvů pro sebe, ale i dceru. Ostatně detaily si budete moci poslechnout v samotném podcastu, až bude zveřejněn. 


Po úspěšném natáčení bylo třeba se nějak odměnit, a tak jsme zašli s manželem do zmiňované kavárny pod rozhlasem, kde jsme zvolili posezení na terase. Kdo je milovník kávy jako my, tak určitě doporučuji kavárnu navštívit, káva byla vynikající. Milovníci mlsání si také přijdou na své v podobě dortíků a zákusků, pro ty, co sladké neradi, pak kavárna nabízí různé chlebíčky či polívčičky. 


Celé natáčení a vše kolem něj se neslo v přátelské a uvolněné atmosféře. Velice jsem si to užila. Věřím, že i na výsledné nahrávce to bude znát. Moc ráda jsem poznala missku Lucku, která je shodou okolností také Plzeňačka, tak věřím, že se opět někdy setkáme. 


Děkuji Světlušce za pozvání do podcastů, za skvělou a vstřícnou organizaci celé události. Jsem velmi ráda, že jsem díky této akci mohla poznat nové lidi a získat nové zkušenosti a zážitky. 


Podcast se mnou a s Luckou si můžete poslechnout zde: Lucie Křížková a Linda Albrechtová: Dříve mi líčil řasy manžel. Teď už to zvládám sama • mujRozhlas 


Předchozí díly POTMĚ: POTMĚ Naostro! Přichází druhá řada podcastu POTMĚ • mujRozhlas





Komentáře

  1. Lindo, to je hezké počtení. Děkuji za nás všechny, že se blogu věnuješ. Hezké léto!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat