Spektra zve na den otevřených dveří 6. 4. 2022

Spektra, v.d.n. je společnost, která se zabývá prodejem moderních kompenzačních pomůcek a poskytuje k nim potřebný servis a poradenství. Na českém trhu působí již od roku 1989, je tedy nejstarší firmou, která se v České republice na poli kompenzačních pomůcek pohybuje. Zprvu se firma zaměřovala pouze na pomůcky pro zrakově postižené, aktuálně jsou její cílovou skupinou také lidé s mentálním a tělesným postižením. 


Stolní kamerové lupy


Spektra sídlí na nové adrese, kde pořádá 6. 4. 2022 od 10 do 16 hodin den otevřených dveří, na nějž jsou zváni všichni příznivci moderních kompenzačních pomůcek, odborní či sociální pracovníci, samotní hendikepovaní, ale i laická veřejnost. Společnost najdete na adrese Novodvorská 1070, Praha 4. Pro účely zrakově postižených je nad vchodem do provozovny instalován akustický majáček.

Užitečné informace

Cílem společnosti Spektra je pomoci zdravotně postiženým vést plnohodnotný a spokojený život. Kompenzační pomůcky lze v prostorách firmy vybrat a vyzkoušet, zjistit o nich podrobné informace. Zaměstnanci také poradí při jejich financování. Firma dále nabízí možnost zápůjčky pomůcek do domácího prostředí na 7 dní.
  

A co vás čeká?

Budete si moci prohlédnout pomůcky, které jsou určené pro práci s tištěným textem, jako je čtečka pro nevidomé či kamerové lupy pro slabozraké. K vidění bude také počítač se speciálním softwarem či mobilní telefon BlindShell, speciálně navržený pro potřeby zrakově hendikepovaných. Návštěvníci si budou kromě pomůcek moci prohlédnout také nové prostory, kde firma sídlí od října 2020. Pro příchozí bude připraveno drobné pohoštění. 

Jak se na místo dostanete?

Autobusem č. 215 od metra Kačerov nebo 197 ze stanice Smíchovské nádraží. Z autobusu vystoupíte na zastávce Přírodní. Popojdete cca 10 metrů ve směru jízdy autobusu před zastávku a najděte signální pás, který vás navede na dělený přechod přes ulici Novodvorská, po níž jste autobusem přijeli. Podrobný popis cesty naleznete na odkazu: Prodejna - Spektra.

Komentáře