Pozvání na přednášku: Jak čtou knihy lidé se zrakovým hendikepem

 Anotace: V této přednášce se dozvíte, jaké způsoby, metody a techniky využívají ke čtení lidé, co mají problém se zrakem. Rozebereme si optické pomůcky, které se využívají k práci s textem, podíváme se na kompenzační pomůcky s hlasovým výstupem, povíme si také o Braillově bodovém písmu, kterým se knihy dají také číst. Ukážeme si digitální zvětšovací zařízení se speciálními softwarem, díky němuž může zrakově postižený převést text do digitální podoby. Dále se dozvíte o speciálních knihovnách určených přímo zrakově postiženým, jaké formáty zde najdete a jak je zrakově postižení čtou. 

Pozvánka na přednášku



Ve středu 3.2.2021 probíhaly v plzeňském Tyfloservisu pilné přípravy na plánovanou přednášku, která se uskuteční ve spolupráci s Obvodní knihovnou Skvrňany a M-Klubem v Plzni, mým blogem Blindička aneb Život prakticky nevidomé ženy a organizací Tyfloservis, o.p.s. 


Přednáška proběhne v premiéře 24.2.2021 od 18:00 na YouTube kanálu Obvodní knihovna Skvrňany a M-Klub. Bude k dispozici na tomtéž kanále i po premiéře, aby mohla být sdílena a shlédnuta i kdykoli poté.


Přednáškou budu provázet já osobně. Ráda bych vás tedy na ni srdečně pozvala. Budu se těšit na vaše ohlasy, zpětnou vazbu či komentáře. 


Odkazy na přednášku:

Web: https://okskvrnany.webnode.cz/products/a24-2-2021-18-00-jak-ctou-knihy-lide-se-zrakovym-hendikepem-online-na-youtube/

Facebook:

https://fb.me/e/wKNhHYQF 

Stránky blogu můžete navštívit zde: www.blindicka.com


Facebookové stránky pořadatelů:

Blindička: BLINDička aneb život prakticky nevidomé ženy | Facebook

Tyfloservis, o.p.s.:  Tyfloservis | Facebook

Obvodní knihovna Skvrňany a M-Klub: Obvodní knihovna Skvrnany & M-Klub - Knihovna města Plzně, p .o. | Facebook


Komentáře