Módní trendy nejen pro nevidomé

     Dnešní příspěvek je tematicky možná zcela odlišný, než je zvykem. Ale, jak jsem již zmiňovala, jsem velký milovník módy, o čemž si můžete přečíst zde. A myslím si, že i ženy, které nevidí, nemohou jít samy nakupovat, neprohlédnou si nabídku e-shopů, se chtějí líbit a chtějí vědět, co se tzv. nosí a co je in. Proto dnes přináším přehled módních trendů na sezónu podzim/zima 2020/21. 


Linda v šatech od Ivany Follové

    V následujících řádcích najdete inspiraci na to, co si pořídit do šatníku. Můžete poprosit partnera, mamku či kamarádku, ať vás na nákupy doprovodí a můžete hledat následující trendy. Také pánové budou vědět, čím by mohli potěšit své partnerky, neboť čas vánoční se přibližuje. A konečně – možná zde najdou inspiraci i ti, kteří nemají zrakový handicap, ale prostě jen milují módu.


    Ráda sleduji zahraniční fashion videa, a tak i dnešní inspirace pochází odtud. Jedná se hlavně o módu londýnskou, ale z butiků či obchodů, které jsou dostupné i u nás. Tak jdeme na to!

     Prvním prvkem, který byste měli rozhodně zařadit do svého šatníku jsou pletené vesty. Ať delšího střihu, které můžete přepásat páskem či střihu svetru bez rukávu. Tento typ oděvu se dá krásně vrstvit s košilí, halenkou či tričkem s dlouhým rukávem. Doplnit outfit pak můžete doplnit padnoucími jeansy a můžete vyrazit do světa.


    Dalším trendem, ale to už nějakou dobu, jsou sukně. Sukni není třeba z šatníku vyřadit jen proto, že se blíží zima. Teplo obstarají pletené punčocháče. Co se týče střihů, pak se budou nosit sukně všech délek – mini, midi i maxi. Zrovna tak materiály – pletenina, džínovina, ale i kožené či produkty z ekokůže jsou stále velmi módní. Takže dámy, buďme za dámy a nosme sukně!

    

        Třetí trend krásně doplní jednak sukně, tak i džiny či kalhoty, a to je dobře padnoucí blejzr. Tentokrát však na scénu přichází blejzry kratšího, bolerkového tzv. cropped střihu. Ty končí někde pod hrudním košem. Tento střih bude jistě lichotivý např. ke kalhotám s vysokým pasem.

      Dalším tipem do šatníku může být cokoli z kůže, kůže je moderní již nějaký čas. Minulý rok, ale i letos je v trendu tzv. collored leather. To je, že kromě klasický barev – černé, hnědé, béžové, se nosí kůže i v barvách divočejších – červená, zelená, modrá, žlutá. Nosí se kalhoty, sukně, kabáty, šaty. Takže cokoli kožené nebo z ekokůže vezmete, tak neprohloupíte.

      Pátý must have kousek jsou šaty. A to šaty všech střihů, materiálů i délek. Hodné módní jsou šaty košilové z ekosemiše s rozšířenou sukní. Ale budou se nosit i různé pleteninové či žerzejové šaty midi či maxi délky.

    I tuto sezónu nesmí ve vašem šatníku chybět kardigan, to znamená svetr, který není přes hlavu. Může být zapínací na knoflíky, může být otevřený, nebo přes něj můžete dát pásek, může být huňatý, slabší či oversize, může být do pasu, ke kolenům, nebo až na zem. Všechny tyto typy kardiganů budou in a jistě v jakémkoli z nich zazáříte.


    Dalším velmi elegantním trendem jsou límečky. Tento trend byl v kurzu, když jsem byla malá. Tyto límečky se háčkovaly a pak se sepnuly u krku a volně se položily na oděv. Byly buď menších rozměrů či zabíraly větší prostor např. na šatech. Letos se tento trend vrací, ale již bývá součástí modelu. Límeček je např. bílý a ložený na tmavé halence, kdy je u krku jako by sepnutý a cípy leží pak na halence. Samozřejmě máte-li doma z dřívějška límeček k dispozici, neváhejte jej položit na svoji oblíbenou halenku. Můžete jím svou outfit oživit. Límečky jsou madeirové, háčkované či krajkové. Pro představu bych to asi přirovnala k límcům, co nosili mušketýři či na oděvech Karel Černoch a Miroslav Vladyka ve známých českých pohádkách. To znamená, že je to takový typ krejzlíku - široký nabíraný límeček. 


        Trend, který se drží již od loňska, je motiv tzv. kohoutí stopy. Je to kombinace černobílých kostech, které rozšířil masivněji módní dům Christian Dior. S kohoutí stopou můžete pořídit kabát, sukni či sako, a bude to vypadat parádně. 

    Další módní tip na tuto sezónu jsou kousky s vycpanými rameny. Když je nosíte, pak zlehka připomínáte hráče amerického fotbalu v jejich typických dresech, a to jsou mohutná ramena. Vycpávky se dávají jak do topů, tak např. i do vestiček.


        Předposlední módní tip se týká bot. Trendové jsou mohutné boty ve stylu vojenských bot, které mají masivní podpatek ve stylu farmářek, jsou do půli lýtek a na tkaničky. 


    S tímto souvisí i trend poslední, a to jsou motivy řetězů či řetízků, které můžete najít právě na botách, batozích, jako náušnice do uší či prstýnky na ruce.


    Doufám, že vám dnešní příspěvek přinesl krapet módní inspirace a nákupní horečky.  

 

    Inspiraci jsem čerpala z: https://www.youtube.com/watch?v=XKovcRaFEnI

 

Komentáře